Clinica
Clinica

Cu trecerea deceniilor, clădirea Zárda a găzduit căminul Surorilor de Caritate „Sfântul Vincentiu de Paul”, care au avut un rol semnificativ în ajutorarea celor aflați în situații dificile, oferindu-le servicii medicale și sprijin educațional.

 

În 1948, după naționalizare, clădirea și-a pierdut funcția inițială. În 2000, conform Legii Restituției, aceasta a revenit în proprietatea Bisericii Catolice și Surorilor de Caritate, dar într-o stare avansată de degradare.

 

În 2015, episcopul Diecezei Romano-Catolice Satu Mare, Schönberger Jenő, și-a exprimat dorința ca această clădire să găzduiască o instituție care să răspundă nevoilor sociale ale comunității. Astfel, proiectul său s-a materializat sub forma unei instituții de sănătate moderne, cu sprijinul episcopiei. În 2021, ambulatoriul instituției și-a deschis porțile, iar documentația pentru funcționarea spitalului de zi este în curs de avizare.

 

În cadrul acestui centru medical, pacienții au acces la o gamă largă de specialități medicale, inclusiv O.R.L., Gastroenterologie, Ortopedie-Traumatologie, Urologie, Cardiologie, Oftalmologie, Medicină Internă, Neurologie, Dermato-venerologie, Psihoterapie, Oncologie, Hematologie, Chirurgie generală, Reumatologie, Diabetologie, Nutriție și dietetică clinică, precum și Endocrinologie. De asemenea, centrul este dotat cu echipamente moderne de imagistică, precum Computertomografia (CT), Sonografia, Radiologia și Osteodensitometria.

 

Echipa medicală este formată din profesioniști bine pregătiți și cu o vastă experiență, dedicată oferirii de îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate, cu obiectivul de a atinge standardele cele mai ridicate în diagnosticare, tratament și îngrijire medicală.