Dermatologie - venerologie
Știri

Dermatologia se ocupă de afecțiunile pielii și ale anexelor acesteia (păr, unghii).


Scopul unui control dermatologic este identificarea unor modificări ale pielii, precum: infecții, modificări alergice, genetice ori de altă etiologie, respectiv  tratamentul modificărilor patologice, de la bebeluşi până la vârstă înaintată. Screening-ul regulat al nevilor pigmentari (semne de mamă sau alunițe), dar și al modificărilor cancerigene de la nivelul pielii și posibilitatea identificării acestora în stadii cât mai precoce, atât clinic cât și dermatoscopic, este una dintre punctele esențiale ale diagnosticului dermatologic.


Laserele medicale reprezintă una dintre metodele terapeutologice indispensabile ale dermatologiei moderne. Avantajul tratamentelor cu laser constă în invazibiliatate minimă cu rezultate estetice optimale. În clinica noastră oferim atât tratamente cu lasere chirurgicale cât și cu cele estetice. La baza funcționării laserelor medicale stă fototermoliza. Raza fotonică de o putere energetică crescută, creată de laser se absoarbe în diferitele structuri ale pielii, astfel că modificările dermatologice pot fi distruse ori îndepărtate, fără distrugerea țesuturilor învecinate. Cu ajutorul laserului cu dioxid de carbon pot fi îndepărtate modificări precum fibroamele, xantelasma, papiloamele, keratoze, condiloamele, etc.


Prin utilizarea fracționată a laserului cu dioxid de carbon se pot obține rezultate în ceea ce privește întinerirea pielii (face resurfacing). Intervenția revigorează tonusul pielii și reduce ridurile. Această tehnică se poate utiliza pentru ameliorarea cicatricelor post-acnee și după intervenții chirurgicale.


Candela Gentle Max PRO este un aparat de generație nouă, fabricat în SUA, care reuneşte proprietățile și paleta de utilizare a două lasere: Alexandrit 755 nm și Nd: Yag 1064 nm, dând astfel posibilitatea tratării diferitelor afecțiuni dermatologice.


Unul dintre domeniile principale de utilizare ale aparatului este epilarea definitivă. Datorită sistemului de răcire încorporat, intervenția este nedureroasă, putându-se astfel îndepărta eficient pilozitatea nedorită din diferitele zone ale corpului. Tratamentul vizează rădăcinile firelor de păr active, astfel că pentru îndepărtarea optimă a pilozității este nevoie de mai multe ședințe. Se pot trata cu laserterapie unele modificări ale vaselor de sânge, precum micile vene dilatate ale membrelor inferioare, ale feței, respectiv hemangioamele.


Laserterapia oferă o modalitate inovativă și pentru tratarea micozelor de la nivelul unghiilor. În special este recomandată pacienților în cazul cărora tratamentul medicamentos este contraindicat.


Candela Gentle Max Pro ajută și la reducerea petelor pigmentare benigne tegumentare. Intervenția cu laser este precedată de o informare personalizată, adaptată fiecărui pacient, și ținând cont de condițiile de lumină și axată pe stilul de viață. 

Dotare cabinetului

- Dermatoscop digital și clasic
- Lampa Wood
- Aparate de Laser medicale (Dioxid de carbon, Alexandrit, Nd-Yag)
- Aparat de microdermabraziune
- Electrocauter

Servicii

- Consultație dermatologică generală
- Consultație dermatologică pediatrică
- Consultație venerologică
- Dermatoscopie digitală și clasică (microscopia de suprafață ale pielii)
- Tricoscopie (examinarea părului)
- Diagnosticul și tratamentul micozelor cutanate
- Tratament acnee
- Diagnosticul și tratamentul dermatitei atopice și ale bolilor inflamatorii ale pielii
- Chirurgie dermatologică: biopsie cutanată, excizie chirurgicală
- Laser medical: îndepărtarea formațiunilor benigne ale pielii (veruci, fibroame, keratoze, Xanthelasma, formațiuni vasculare )
- Epilare definitivă cu laser
- Tratament laser micoza unghiei

Galerie
Cele mai recente articole
Insulinorezistența
Insulinorezistența
În zilele noastre, numărul persoanelor care trăiesc cu insulinorezistență crește rapid. Mulți dintre ei nici măcar nu știu că au o astfel de problemă, deși insulinorezistența nedepistată poate duce din păcate la numeroase afecțiuni, în primul rând, desigur, la dezvoltarea diabetului zaharat. Haideți să vedem ce este această problemă de sănătate atât de des menționată în prezent, cum poate fi diagnosticată și, cel mai important, cum ne putem lupta cu ea!
Arterioscleroza, arteriopatia
Arterioscleroza, arteriopatia
Arteriopatia este consecința arteriosclerozei, care conduce la îngroșarea pereților vasculari și îngustarea patologică a lumenului vascular. Ateroscleroza reprezintă îmbolnăvirea vaselor sangvine (artere) în întregul corp.