Diabetologie
Știri

Diabetul zaharat o provocare a medicinei din cele mai vechi timpuri, rămâne si acum în secolul XXI aceeaşi problemă de sănătate publică , generată de creşterea numarului de cazuri la nivel mondial.


Progresele realizate in ultimii ani in abordarea terapeutică sunt uimitoare. Medicaţia inovativă aparutăpentru tratamentul diabetului de tip 2 , care a demonstrat nu numai eficienţa lor pentru controlul metabolic ci şi influenţa lor pe riscul cardio-vascular, scădere în greutate, fără a asocia prezenţa episoadelor de hipoglicemie.


Numărul mare de persoane cu diabet zaharat impune un management integrat, in care intervenţiile sunt multifactoriale şi vizează impactul generat de complicaţiile cronice, dar şi impactul familial, social, profesional şi economic.


Cheia succesului este individualizarea tratamentului. 


Fiecare individ este unic , iar menirea noastra este sa-i descoperim autenticitatea prin contact direct, sincer şi deschis. Astfel putem ajuta pacientul să-şi înţeleagă boala şi să participe la ţinerea ei sub control.
 

Servicii

- Consult diabetologic
- Prescipţie reţetă (insulină, antidiabetice orale)
- Măsurarea glicemiei
- Măsurarea tensiunii arteriale
- Examen de picior
- Doppler vascular periferic
- Educaţie nutriţională: cuprinde alimentaţia sănătoasă a pacientului cu diabet, se ţine cont şi de patologia asociată: obezitate, hipercolesterolemie, dislipidemie, hiperuricemie si hipertensiune arterială

Cele mai recente articole
Arterioscleroza, arteriopatia
Arterioscleroza, arteriopatia
Arteriopatia este consecința arteriosclerozei, care conduce la îngroșarea pereților vasculari și îngustarea patologică a lumenului vascular. Ateroscleroza reprezintă îmbolnăvirea vaselor sangvine (artere) în întregul corp.
Suferința sufletească poate să se manifeste și cu semne fizice
Suferința sufletească poate să se manifeste și cu semne fizice
Oamenii în general se decid mai greu să treacă pragul unui psihiatru.