Oftalmologie
Știri

Oftalmologie este o ramură a medicinei care se ocupă cu tratarea bolilor organului vederii, ceea ce include ochiul și structurile din jurul ochiului, cum ar fi pleoapele și sistemul lacrimal.


Evaluarea oftalmologică completă constă în examinarea externă a globului ocular, testarea acuității vizuale, funcției pupilare, motilității oculare, examenul fundului de ochi, examenul  câmpului vizual,  masurarea tensiunii  intraoculare.


Cabinetul de oftalmologie dispune  de echipament și tehnologie de ultimă generație pentru determinarea cât mai exactă a refracției oculare în vederea prescrierii de ochelari dar și pentru diagnosticul altor afecțiuni.


Biomicroscopul oftalmologic este necesar pentru examinarea și stabilirea diagnosticului în afecțiuni ale polului anterior al globului ocular: infecții, traumatisme, cataractă, dar și de pol posterior: degenerescența maculară, glaucom, dezlipire de retină, tromboza de vena etc.


Tonometrul este aparatul de elecție pentru măsurarea tensiunii intraoculare, criteriu de diagnostic în glaucom și pentru dispensarizarea acestei boli grave care fără un diagnostic oportun și un tratament corect conduce la orbire.


Computer tomograful ocular si Fundusfotograful vine in completare la aparatura de baza si ajuta in diagnostizarea exacta si monitorizarea afectiunilor  fundului de ochi.


Aparatul Plusoptix permite determinarea precoce a deficiențelor de refractie la copii.


Echipa nostra ofera consultatii atat pentru .adulti ,cat si pentru copii.
 

Dotare cabinetului

- Refractometru
- Biomicroscop
- Tonometru
- Oftalmoscopie (directă, indirectă)
- Camera foto pentru fotografii de fund de ochi
- Biometru
- Aparat Plusoptix (autorefractometru binocular pentru examinari pediatrice)
- Perimetru (câmp vizual)

Servicii

- Consult oftalmologic de baza
- Determinarea acuității vizuale (refractometrie)
- Examinare biomicroscopica (lampă cu fantă) examinarea părții anterioare a ochiului
- Determinare a câmpului vizual
- Diagnosticul glaucomului , măsurarea tensiunii intraoculare
- Examinarea fundului de ochi (directă, indirectă)
- Examinarea oftalmologică a sugarilor si copiilor mici

Galerie
Cele mai recente articole
Insulinorezistența
Insulinorezistența
În zilele noastre, numărul persoanelor care trăiesc cu insulinorezistență crește rapid. Mulți dintre ei nici măcar nu știu că au o astfel de problemă, deși insulinorezistența nedepistată poate duce din păcate la numeroase afecțiuni, în primul rând, desigur, la dezvoltarea diabetului zaharat. Haideți să vedem ce este această problemă de sănătate atât de des menționată în prezent, cum poate fi diagnosticată și, cel mai important, cum ne putem lupta cu ea!
Arterioscleroza, arteriopatia
Arterioscleroza, arteriopatia
Arteriopatia este consecința arteriosclerozei, care conduce la îngroșarea pereților vasculari și îngustarea patologică a lumenului vascular. Ateroscleroza reprezintă îmbolnăvirea vaselor sangvine (artere) în întregul corp.