Ortopedie - traumatologie
Știri

Ortopedia este ramura medicinei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul modificărilor sistemului osteomuscular (oase, articulații, tendoane).


Ca parte a intervenției chirurgicale ortopedice, se efectuează un examen fizic amănunțit după ce a fost efectuată anamneza și la indicație, pacientul este direcționat pentru examinări imagistice (de exemplu, raze X, ultrasunete, CT, RMN). În funcție de diagnostic, se definește planul de tratament. Tratamentul aplicat  poate fi medicamentos ( de ex. pentru ameliorarea durerii), la nevoie completat cu dispozitive ortopedice, injecții articulare (de exemplu, acid hialuronic și analgezice, antiinflamatoare). În cazuri mai avansate se recomandă intervenție chirurgicală. În clinica noastră, datorită investițiilor în curs,  în curând va fi posibil efectuarea unor intervenții chirurgicale ortopedice în sistem de spitalizare de zi.  Misiunea noastră este medicina personalizată, unde pacientul poate primi un nivel ridicat de îngrijire într-un mediu profesional și într-o ambianță plăcută. 

Servicii

- Consult clinic
- Consult clinic extins cu integrarea elementelor de imagistică (Radiografie, CT, RMN)
- Aplicare de atele de imobilizare și orteze
- Infiltrații peri- și intraarticulare
- Analgezie prin acupunctura auriculară

Cele mai recente articole
Insulinorezistența
Insulinorezistența
În zilele noastre, numărul persoanelor care trăiesc cu insulinorezistență crește rapid. Mulți dintre ei nici măcar nu știu că au o astfel de problemă, deși insulinorezistența nedepistată poate duce din păcate la numeroase afecțiuni, în primul rând, desigur, la dezvoltarea diabetului zaharat. Haideți să vedem ce este această problemă de sănătate atât de des menționată în prezent, cum poate fi diagnosticată și, cel mai important, cum ne putem lupta cu ea!
Arterioscleroza, arteriopatia
Arterioscleroza, arteriopatia
Arteriopatia este consecința arteriosclerozei, care conduce la îngroșarea pereților vasculari și îngustarea patologică a lumenului vascular. Ateroscleroza reprezintă îmbolnăvirea vaselor sangvine (artere) în întregul corp.