Urologie
Știri

Urologia este specialitatea medico-chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor tractului urinar (rinichi, ureter, vezica urinară, uretră, prostata , vezicule seminale,) și a sistemului reproductiv masculin (testiculi).


În cursul examenului urologic se începe prin interogarea datelor  anamnestice, după care se trece la examenul propriu-zis urologic.


Dotarea cabinetului urologic cu aparate  de ecografie performantă face posibil descoperirea, diagnosticarea între altele a unor malformații ale aparatului genito-urinar, a patologiei inflamatorii, a patologiei tumorale, a litiazei tractului urinar. MÎn competența medicului specialist urolog intră diagnosticarea, diagnosticul diferențial  și tratamentul disuriei ( incontinență urinară, greutăți în urinare, jet slab etc.). 


În cazuri indicate se montează/ se schimbă catetere și sonde vezicale  de diferite tipuri.


O noutate este dotarea cabinetului cu un video - uretrocistoscop flexibil, care reprezintă un pas uriaș în diagnosticarea patologiei uretro-vezicale (hematurie, stricturi, tumori etc.).  


Prin coroborarea datelor clinice și paraclinice, medicul urolog are psoibilitatea punerii unui diagnostic rapid și precis, prima condiție a unui tartament țintit și eficace ăn patologia de specialitate.
 

Dotare cabinetului

- Ecograf cu sondă abdominală și liniară
- Ecograf cu sondă transrectală
- Flow-urometru

Servicii

- Consult clinic
- Consult clinic extins cu integrarea elementelor de imagistica (CT, RMN)
- Ecografia aparatului urinar
- Ecografie transrectală
- Ecografie scrotală
- Uroflowmetrie
- Drenaj uretrovezical
- Dilatare ureterală
- Instilatie vezicală
- Schimbare stent ureterostomie
- Uretro-cistoscopie flexibilă

Galerie
Cele mai recente articole
Insulinorezistența
Insulinorezistența
În zilele noastre, numărul persoanelor care trăiesc cu insulinorezistență crește rapid. Mulți dintre ei nici măcar nu știu că au o astfel de problemă, deși insulinorezistența nedepistată poate duce din păcate la numeroase afecțiuni, în primul rând, desigur, la dezvoltarea diabetului zaharat. Haideți să vedem ce este această problemă de sănătate atât de des menționată în prezent, cum poate fi diagnosticată și, cel mai important, cum ne putem lupta cu ea!
Arterioscleroza, arteriopatia
Arterioscleroza, arteriopatia
Arteriopatia este consecința arteriosclerozei, care conduce la îngroșarea pereților vasculari și îngustarea patologică a lumenului vascular. Ateroscleroza reprezintă îmbolnăvirea vaselor sangvine (artere) în întregul corp.