Endocrinologie
Știri

Endocrinologia este o ramură medicală specializată în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor glandelor endocrine, care sunt responsabile de producerea hormonilor. Acești hormoni reglează o gamă largă de funcții în organism, inclusiv creșterea, dezvoltarea, funcția cardiacă, tensiunea arterială, metabolismul, reproducerea și comportamentul sexual, activitatea sistemului nervos și sănătatea oaselor și a pielii.

 

Un echilibru hormonal adecvat este crucial pentru buna funcționare a organismului, indiferent de sex sau vârstă. Este important să fii conștient de semnele și simptomele care pot indica o posibilă afecțiune endocrinologică și să consulți un medic endocrinolog pentru evaluare și tratament, dacă este necesar. Este recomandat să nu ignori aceste semne și să cauți îngrijire medicală adecvată pentru a menține sănătatea și bunăstarea generală.
 

Dotare cabinetului

- Ecograf cu elastografie Samsung

Servicii


Consultație endocrinologică:
Această consultație implică o evaluare detaliată a istoricului medical al pacientului și a simptomelor sale, urmată de un examen fizic pentru diagnosticarea și gestionarea afecțiunilor endocrine.
Interpretarea testelor de laborator:
Acest serviciu include măsurarea nivelurilor hormonale din sânge sau urină pentru diagnosticarea afecțiunilor endocrine, cum ar fi disfuncția tiroidiană, diabetul zaharat sau tulburările de glande suprarenale.
Ecografie tiroidiană:
O examinare non-invazivă utilizată pentru evaluarea structurii și dimensiunilor glandei tiroide, pentru detectarea nodulilor, inflamației sau altor modificări patologice.
Monitorizarea bolilor tiroidiene:
Această procedură implică efectuarea regulată a unor teste clinice și paraclinice pentru a ajusta dozele de medicamente în mod corespunzător.
Evaluarea și gestionarea tulburărilor de metabolism:
Această parte a serviciilor de endocrinologie implică diagnosticarea și tratamentul hiperlipidemiei, hipercolesterolemiei sau a altor tulburări metabolice.
Consiliere privind nutriția și stilul de viață:
Endocrinologul oferă sfaturi și recomandări pentru modificările dietetice și stilul de viață care pot contribui la gestionarea afecțiunilor endocrine.
Consultație de endocrinologie pediatrică:
Pentru copiii și adolescenții cu afecțiuni endocrine, endocrinologul pediatric oferă o evaluare specializată și un plan de tratament adecvat vârstei și nevoilor lor specifice.

Cele mai recente articole
Insulinorezistența
Insulinorezistența
În zilele noastre, numărul persoanelor care trăiesc cu insulinorezistență crește rapid. Mulți dintre ei nici măcar nu știu că au o astfel de problemă, deși insulinorezistența nedepistată poate duce din păcate la numeroase afecțiuni, în primul rând, desigur, la dezvoltarea diabetului zaharat. Haideți să vedem ce este această problemă de sănătate atât de des menționată în prezent, cum poate fi diagnosticată și, cel mai important, cum ne putem lupta cu ea!
Arterioscleroza, arteriopatia
Arterioscleroza, arteriopatia
Arteriopatia este consecința arteriosclerozei, care conduce la îngroșarea pereților vasculari și îngustarea patologică a lumenului vascular. Ateroscleroza reprezintă îmbolnăvirea vaselor sangvine (artere) în întregul corp.