Endokrinológia
Știri

Az endokrinológia a medicina egyik ága, amely a hormontermelő mirigyek betegségeinek diagnosztizálására és kezelésére specializálódott. Ezek a mirigyek számos szervünk működését szabályozzák hormonjaik révén, beleértve a növekedést, fejlődést, szív- és érrendszeri működést, vérnyomást, anyagcserét, reprodukciót, szexuális viselkedést, idegrendszeri működést, valamint a csontok és bőr egészségét.

 


Az egészséges hormonális egyensúly létfontosságú a szervezet megfelelő működéséhez, függetlenül a nemtől vagy életkortól. Fontos figyelmet fordítani azokra a jelekre és tünetekre, amelyek endokrinológiai problémákra utalhatnak, és szükség esetén felkeresni egy endokrinológust vizsgálat és kezelés céljából. Nem ajánlott figyelmen kívül hagyni ezeket a jeleket, és fontos megfelelő orvosi ellátást keresni az általános egészség és jólét fenntartása érdekében.
 

Rendelő felszerelése

- Samsung Ultrahang készülék elasztográfiás egységgel

Szolgáltatások


Endokrinológiai konzultáció:
A páciens részletes orvosi előzményeinek és tüneteinek áttekintése, fizikai vizsgálat az endokrin rendszer betegségeinek diagnosztizálására.
Laboratóriumi tesztek értékelése:
Hormonszintek mérése a vérben vagy vizeletben, valamint antitestek kiértékelése a mirigyek működésének meghatározására.
Pajzsmirigy ultrahangvizsgálat:
Nem invazív vizsgálat a pajzsmirigy szerkezetének és méreteinek értékelésére, csomók, gyulladások vagy más patológiai változások felderítésére.
Pajzsmirigybetegségek monitorizálása:
Rendszeres klinikai és paraklinikai vizsgálatok a megfelelő gyógyszeradagok beállítása céljából.
Anyagcserebetegségek kiértékelése és kezelése:
Hiperlipidémia, magas koleszterinszint vagy más anyagcserebetegségek diagnosztizálása és kezelése.
Táplálkozási és életmódbeli tanácsadás:
Tanácsok és ajánlások a táplálkozási és életmódbeli változtatásokhoz, amelyek hozzájárulhatnak az endokrin rendszer betegségeinek kezeléséhez.
Gyermekendokrinológiai konzultáció:
Szakértő értékelés és kezelési terv kínálása hormonális betegségekkel küzdő gyermekek és serdülők számára, figyelembe véve korosztályuk és speciális igényeik.

Tekintse meg híreinket
Inzulinrezisztencia
Inzulinrezisztencia
Napjainkban rohamosan nő az inzulinrezisztenciával élők száma. Sokan közülük ráadásul nem is tudnak arról, hogy ilyen jellegű problémájuk van, pedig a nem diagnosztizált inzulinrezisztencia sajnos egyenes út számos betegség, elsősorban természetesen a cukorbetegség kialakulásához. Lássuk, mi is ez a napjainkban sokat emlegetett egészségügyi probléma, hogyan diagnosztizálható, és ami a legfontosabb: hogyan küzdhetünk meg vele!
Érszűkület
Érszűkület
Az érszűkület az érelmeszesedés következménye, mely az érfalak megvastagodásához, az érfal rugalmasságának csökkenéséhez, a belső keresztmetszet kóros beszűküléséhez vezet.