Gastroenterologie
Știri
Gastroenterologia este ramura medicinii interne care s-a specializat pe studierea patologiilor sistemului digestiv.

Gastroenterologia este ramura medicinii interne care s-a specializat pe studierea patologiilor sistemului digestiv. Sistemul digestiv este alcatuit din tractul digestiv (incepand cu cavitatea orala, urmat de esofag, stomac, intestin subtire si gros pana la rect), respectiv organele parenchimatoase (ficatul si splina) si cele glandulare (gl. salivare, pancreas). 


Gastroenterologia se ocupa de prevenirea, diagnosticarea si tratarea patologiilor sistemului digestiv. Fiind o specialitate in permanenta evolutie, in zilele noastre medicii dispun deja de investigatii cu ajutorul carora pot contura o imagine mult mai clara despre starea pacientilor. Analizele de laborator, ultrasonografia si investigatiile endoscopice pot fi considerate instrumente moderne, care ajuta medicii specialisti la stabilirea  diagnosticului corect, si tratamentului cel mai eficient pentru pacient.


Cel  mai important obiectiv la proiectarea clinicii noastre  a fost realizarea unui centru modern cu asigurarea unei vaste game de tehnici de investigatii pentru pacientii nostri. Astfel, centrul este dotat cu cel mai modern endoscop - OLYMPUS EXERA III - al carui videoprocesor permite examinarea mucoasei tractului digestiv cu cea mai buna rezolutie. Prin tehnica NBI (Narrow Band Imaging), endoscoapele OLYMUS EXERA III permit detectarea, monitorizarea si inlaturarea leziunilor premaligne care daca sunt neglijate se pot transforma cu timpul in cancer. Avand in prim plan confortul pacientilor nostri, in Centrul Medical ’Ham Janos’, asemanator centrelor din occident, colonoscopiile sunt efectuate prin insuflare cu CO2. Bioxidul de carbon este absorbit mai eficient si rapid de mucoasa digestiva decat aerul, ameliorand astfel disconfortul abdominal care poate sa apara dupa colonoscopii. Un aspect inovator este si faptul ca dupa investigatiile endoscopice gastroscoapele si colonoscoapele sunt sterilizate printr-o metoda moderna, automatizata, cu ajutorul masinii de spalat OLYMPUS ETD4. 


Prin infiintarea Centrului Medical ’Ham Janos’ am dorit  sa asiguram servicii la standarde europene  locuitorilor orasului nostru. Din aceleasi  considerente, medicii si asistentii care lucreaza in cadrul cabinetului de gastroenterologie, prin munca lor, doresc sa aduca un plus de valoare comunitatii in care traiesc.
 

Dotare cabinetului

- Ecograf cu elastografie Samsung
- Unitate de Videoendoscopie Olympus Exera III
- Aparat de sterilizare endoscop Olympus EDTA4

Servicii

Consult clinic Ecografie abdominală
Examinare fibroscan hepatică (elastografie)
Endoscopie digestivă superioară diagnostică (inclusiv biopsii) și terapeutică
Colonoscopie diagnostică (inclusiv biopsii) și teraputică (excizie pe polipi)
Endoscopie cu capsulă

Galerie
Cele mai recente articole
Insulinorezistența
Insulinorezistența
În zilele noastre, numărul persoanelor care trăiesc cu insulinorezistență crește rapid. Mulți dintre ei nici măcar nu știu că au o astfel de problemă, deși insulinorezistența nedepistată poate duce din păcate la numeroase afecțiuni, în primul rând, desigur, la dezvoltarea diabetului zaharat. Haideți să vedem ce este această problemă de sănătate atât de des menționată în prezent, cum poate fi diagnosticată și, cel mai important, cum ne putem lupta cu ea!
Arterioscleroza, arteriopatia
Arterioscleroza, arteriopatia
Arteriopatia este consecința arteriosclerozei, care conduce la îngroșarea pereților vasculari și îngustarea patologică a lumenului vascular. Ateroscleroza reprezintă îmbolnăvirea vaselor sangvine (artere) în întregul corp.