Gasztroenterológia
Știri

A gasztroenterológia a belgyógyászat azon szakága, mely az emésztőrendszer betegségeivel foglalkozik. Az emésztőrendszer magába foglalja az emésztőcsatornát a szájüregtől kezdődően a gyomron, vékony- és vastagbélen át egészen a végbélig, valamint a parenchimás, illetve mirigyes szerveket, mint például a májat és a hasnyálmirigyet. 


A gasztroenterológia körébe tartozik az emésztőrendszeri betegségek kialakulásának megelőzése, diagnosztizálása, kezelése. Gyorsan fejlődő szakágként ma már olyan vizsgálatok is az orvos rendelkezésére állnak, amivel sokkal részletesebb képet alkothat páciense állapotáról. A modern laboratóriumi vizsgálatok, az ultrahangos képalkotás, valamint az endoszkópiás vizsgálatok pontosan és gyorsan vezetnek a helyes diagnózis, így a megfelelő kezelés felé. 


Klinikánk megtervezésénél a legfontosabb szempont volt, hogy egy új, modern és széleskörű vizsgálati módszerekkel rendelkező központot biztosítsunk pácienseink számára. Központunk a legmodernebb OLYMPUS EXERA III endoszkóppal lett felszerelve, melynek videoprocesszora révén magas felbontásban vizsgálható az emésztőrendszer nyálkahártyája. Az OLYMPUS EXERA III endoszkóp NBI (Narrow Band Imaging) technikájának köszönhetően lehetővé teszi akár a rákos megbetegedéseket megelőző premalignus léziók detektálását, utánkövetését és eltávolítását. Pácienseink komfortérzetét szem előtt tartva, a nyugati egészségügyi centrumokhoz hasonlóan, a Hám János Orvosi Központban is CO2-os inszufflációval (befújással) végezzük a vastagbél tükrözését. A CO2 hamarabb felszívódik a nyálkahártyákon keresztül, mint a levegő, így csökkenti a vizsgálat alatt esetlegesen fellépő fájdalomérzetet. Az endoszkópiás vizsgálatokat követően a használt műszerek, a gasztroszkópok, a kolonoszkópok is különleges automatizált eljárással kerülnek sterilizálásra egy OLYMPUS ETD4 mosogató- és fertőtlenítő készülékben, kizárva ezáltal a vizsgálat révén fellépő fertőzés veszélyét. 


A Hám János Orvosi Központ megalapításakor elsődleges szempont volt, hogy az intézmény által nyújtott egészségügyi szolgáltatásokkal a szatmári páciensek lakhelyhez közeli ellátását biztosítsuk. 
 


 

Rendelő felszerelése

- Ultrahang készülék (Samsung)
- Olympus Exera III Endoszkóp
- Olympus EDTA4 endoszkóp tisztító és fertőtlenítő készülék

Szolgáltatások

Klinikai vizsgálat
Hasi ultrahang
Máj Fibroscan vizsgálata (tranziens elasztográfia)
Gyomortükrözés diagnosztikai (biopszia vétele) és terápiás célból
Vastagbéltükrözés diagnosztikai (biopszia vétele) és terápiás célból (polipok eltávolítása)

Galéria
Tekintse meg híreinket
Inzulinrezisztencia
Inzulinrezisztencia
Napjainkban rohamosan nő az inzulinrezisztenciával élők száma. Sokan közülük ráadásul nem is tudnak arról, hogy ilyen jellegű problémájuk van, pedig a nem diagnosztizált inzulinrezisztencia sajnos egyenes út számos betegség, elsősorban természetesen a cukorbetegség kialakulásához. Lássuk, mi is ez a napjainkban sokat emlegetett egészségügyi probléma, hogyan diagnosztizálható, és ami a legfontosabb: hogyan küzdhetünk meg vele!
Érszűkület
Érszűkület
Az érszűkület az érelmeszesedés következménye, mely az érfalak megvastagodásához, az érfal rugalmasságának csökkenéséhez, a belső keresztmetszet kóros beszűküléséhez vezet.