Medicină internă
Știri

Medicina internă este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratamentul bolilor care afectează unul sau mai multe organe interne (inimă, plămâni, ficat, tub digestiv, splină, sânge, rinichi) ea privind organismul ca un tot unitar. Consultatia de medicina internă reprezintă o evaluare complexă, globală, această ramură medicală situându-se la intersecția pneumatologiei, cardiologiei, gastroenterologiei și nefrologiei.


Medicina internă analizează rezultatele altor specialități medicale și le integrează în strategii de diagnostic, tratament și îngrijire.


Patologiile întâlnite în specialitatea  de medicină internă se întind pe o gamă variată: boli cardiovasculare, boli metabolice, boli renale, boli pulmonare, boli digestive, boli reumatologice, boli hemtalogice, boli neurologice etc. 


Cabinetul de medicină internă este dotat cu aparatură modernă de ultima generație. Cu ajutorul echografului cu diferite sonde de examinare   medicul de specialitate are posibilitatea de a diagnostica afecțiuni gastrointestinale și renale, afecțiuni vasculare atât arteriale și venoase.


Centrul nostru medical oferă pacienților oportunitatea consulturilor interdisciplinare necesare  (Cardiologie, Neurologie, Gastroenterologie, Urologie, Ortopedie, Diabetologie) pentru managementul optimal al pacientului.
 

Dotare cabinetului

- Electrocardiograf
- Spirometru
- Ecograf cu sonda lineara si convexa și de elastrografie
- Mini Doppler

Servicii

- Consult clinic
- Electrocardiogramă
- Probe functionale respiratorii (spirometrie)
- Ecografie abdominală
- Ecografie vasculară Doppler color arterial
- Ecografie vasculară Doppler color venos
- Monitorizare piciorului diabetic
- Interpretarea integrativă a analizelor paraclinice

Cele mai recente articole
Insulinorezistența
Insulinorezistența
În zilele noastre, numărul persoanelor care trăiesc cu insulinorezistență crește rapid. Mulți dintre ei nici măcar nu știu că au o astfel de problemă, deși insulinorezistența nedepistată poate duce din păcate la numeroase afecțiuni, în primul rând, desigur, la dezvoltarea diabetului zaharat. Haideți să vedem ce este această problemă de sănătate atât de des menționată în prezent, cum poate fi diagnosticată și, cel mai important, cum ne putem lupta cu ea!
Arterioscleroza, arteriopatia
Arterioscleroza, arteriopatia
Arteriopatia este consecința arteriosclerozei, care conduce la îngroșarea pereților vasculari și îngustarea patologică a lumenului vascular. Ateroscleroza reprezintă îmbolnăvirea vaselor sangvine (artere) în întregul corp.