Belgyógyászat
Știri

A belgyógyászat az orvostudomány azon ága amely  a belső szervek (szív, tüdő, vesék, emésztőrendszer, lép, vérerek, vesék) elváltozásainak és működési zavarainak megelőzésével, felmérésével és kezelésével foglalkozik. 


A belgyógyászati vizsgálat méltán az egyik legkomplexebbnek tekinthető, hiszen ezen szakterület több szakirány egyesítése révén (kardiológia, tüdőgyógyászat, gasztroenterológia, vesegyógyászat) állítja fel a diagnózist.   


A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítása a pácienset. Szakterületükhöz több szervrendszer megbetegedései tartoznak mint pl. a sziv-érrendszeri megbetegedések, az emésztőrendszeri problémák, a vese és tüdő megbetegedései stb.. 


A belgyógyászati szakrendelő modern felszereléssel rendelkezik. Az új generációs echográf segítségével nemcsak a hasi szervek térképezhetőek fel,  de a készülék különböző vizsgáló fejei lehetőséget adnak a test nagyobb ereinek felmérésében ( ez szükséges pl. az alsó végtagi vénás elégtelenség diagnózisában).


Orvosi központunkban átjárhatóság van a különböző szakterületek között (kardiológia, neurológia, gasztroenterológia, urológia, ortopédia, diabetológia, fül-orr-gégészet, bőrgyógyászat, klinikai pszichológia) lehetővé téve a hozzánk forduló betegek optimális kezelését. 
 

Rendelő felszerelése

- Elektrokardiográfia
- Spirometria
- Ultrahang készülék lineáris, convex és elasztográfiás vizsgálófejjel
- Mini Doppler

Szolgáltatások

- Belgyógyászati konzultáció
- Elektrokardiogram
- Légzésfunkciós vizsgálatok (spirometria)
- Hasi ultrahang
- Artériás Doppler UH vizsgálat
- Vénás Doppler UH vizsgálat
- Diabéteszes láb ellátása
- Műszeres és laborvizsgálatok integratív értelmezése

Tekintse meg híreinket
Inzulinrezisztencia
Inzulinrezisztencia
Napjainkban rohamosan nő az inzulinrezisztenciával élők száma. Sokan közülük ráadásul nem is tudnak arról, hogy ilyen jellegű problémájuk van, pedig a nem diagnosztizált inzulinrezisztencia sajnos egyenes út számos betegség, elsősorban természetesen a cukorbetegség kialakulásához. Lássuk, mi is ez a napjainkban sokat emlegetett egészségügyi probléma, hogyan diagnosztizálható, és ami a legfontosabb: hogyan küzdhetünk meg vele!
Érszűkület
Érszűkület
Az érszűkület az érelmeszesedés következménye, mely az érfalak megvastagodásához, az érfal rugalmasságának csökkenéséhez, a belső keresztmetszet kóros beszűküléséhez vezet.