Neurologie
Știri

Neurologia este specialitatea medicală care se ocupa cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului nervos (encefal, măduva spinării, nervi periferici).


Cabinetul de neurologie în cadrul instituții Hám János este dotat cu un aparat de sonografie de ultimă generație cu sondă lineară pentru examinarea arterelor carotidiene. Cu această metodă nedureroasă se poate vizualiza fluxul sanguin precum și  îngustări la nivelul vaselor sanguine furnizând astfel informații importante despre vascularizarea cerebrală pentru stabilirea unui tratament adecvat. 
 

Dotare cabinetului

- Ecograf Philips cu sondă liniară pentru doppler extracranian

Servicii

- Examinare sonografica Doppler la nivelul arterelor carotide și vertebrale

Medicii noștri
Cele mai recente articole
Insulinorezistența
Insulinorezistența
În zilele noastre, numărul persoanelor care trăiesc cu insulinorezistență crește rapid. Mulți dintre ei nici măcar nu știu că au o astfel de problemă, deși insulinorezistența nedepistată poate duce din păcate la numeroase afecțiuni, în primul rând, desigur, la dezvoltarea diabetului zaharat. Haideți să vedem ce este această problemă de sănătate atât de des menționată în prezent, cum poate fi diagnosticată și, cel mai important, cum ne putem lupta cu ea!
Arterioscleroza, arteriopatia
Arterioscleroza, arteriopatia
Arteriopatia este consecința arteriosclerozei, care conduce la îngroșarea pereților vasculari și îngustarea patologică a lumenului vascular. Ateroscleroza reprezintă îmbolnăvirea vaselor sangvine (artere) în întregul corp.