Neurológia
Știri

Az ideggyógyászat az orvostudomány azon ága, amely az idegrendszer (agy, gerincvelő, perifériás idegek) megbetegedéseinek felmérésével és kezelésével foglalkozik. 


A Hám János Klinikán működő ideggyógyászati rendelő kiemelt felszerelése egy új generációs lineáris szondával rendelkező ultrahang készülék a koponyán kívüli erek (nyaki verőér) vizsgálatára. Ezzel a nem invazív, nem fájdalmas módszerrel felderíthető a nyaki verőerek szűkülete, megfigyelhető a vér áramlása, fontos információkat szolgáltatva az agyi vérellátásról a megfelelő kezelés felállításához.
 

Rendelő felszerelése

- lineáris szondával felszerelt Philips ultrahang készülék

Szolgáltatások

- A nyaki verőér (carotis) ultrahangos vizsgálata

Orvosaink
Tekintse meg híreinket
Inzulinrezisztencia
Inzulinrezisztencia
Napjainkban rohamosan nő az inzulinrezisztenciával élők száma. Sokan közülük ráadásul nem is tudnak arról, hogy ilyen jellegű problémájuk van, pedig a nem diagnosztizált inzulinrezisztencia sajnos egyenes út számos betegség, elsősorban természetesen a cukorbetegség kialakulásához. Lássuk, mi is ez a napjainkban sokat emlegetett egészségügyi probléma, hogyan diagnosztizálható, és ami a legfontosabb: hogyan küzdhetünk meg vele!
Érszűkület
Érszűkület
Az érszűkület az érelmeszesedés következménye, mely az érfalak megvastagodásához, az érfal rugalmasságának csökkenéséhez, a belső keresztmetszet kóros beszűküléséhez vezet.