ORL (Otorinolaringologie)
Știri

Otorinolaringologia, sau prescurtat ORL, este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare, sinusurilor.Cabinetul de specialitate dispune de cel mai modern și complet unit pentru examen microscopic, endo- și fibroscopic, permițând astfel un diagnostic cert și rapid pentru orice afecțiune din sfera ORL.


Fibroscopia cu endoscop flexibil este o investigație minim-invazivă pentru a permite vizualizarea cu o mai bună acuratețe a structurilor căilor aeriene superioare  cu un discomfort local minim pentru pacienți pe perioada examinării. 

 

Cu ajutorul microscopului din unit, se pot efectua atât  examinări  pentru un diagnostic cert și corect, cât și manevre de tratament la nivelul urechii externe, medii și la nivelul timpanului.

 

Profitând de posibilitatea folosirii electrocauterului de ultimă generație,pot fi rezolvate sângerările provenind din cavitatea nazală (epistaxis).


Pentru a evita deplasările repetate către un centru de audiologie în cazurile de hipoacuzie , cabinetul este dotat cu audiometru și timpanometru performant, care fac posibil un diagnostic rapid și precis al hipoacuziei. 

Dotare cabinetului

- Cabina fonoizolată pentru audiometrie
- Timpanometrie
- Biomicroscop
- Videoendoscop flexibil naso-faringo-laringean
- Nasofaringoscop rigid
- Electrocauter

Servicii

- Consultație clinică
- Audiometrie
- Examene endoscopice flexibile rino-faringo-laringiene
- Otoscopie
- Electrocauterizare

Galerie
Cele mai recente articole
Insulinorezistența
Insulinorezistența
În zilele noastre, numărul persoanelor care trăiesc cu insulinorezistență crește rapid. Mulți dintre ei nici măcar nu știu că au o astfel de problemă, deși insulinorezistența nedepistată poate duce din păcate la numeroase afecțiuni, în primul rând, desigur, la dezvoltarea diabetului zaharat. Haideți să vedem ce este această problemă de sănătate atât de des menționată în prezent, cum poate fi diagnosticată și, cel mai important, cum ne putem lupta cu ea!
Arterioscleroza, arteriopatia
Arterioscleroza, arteriopatia
Arteriopatia este consecința arteriosclerozei, care conduce la îngroșarea pereților vasculari și îngustarea patologică a lumenului vascular. Ateroscleroza reprezintă îmbolnăvirea vaselor sangvine (artere) în întregul corp.