Purgulyné Kreinekker Zsuzsanna

Purgulyné Kreinekker Zsuzsanna

dietetician

Studii

Licență în Știința Nutriției și Dietetică la Universitatea de Medicină și Farmacie "Vasile Goldiș" din Arad, România
Curs postuniversitar în Dietetică Sportivă la Universitatea de Științe de Sănătate din Pécs, Ungaria

Sunt dietetician și nu doar un simplu consilier nutrițional, ci și un specialist în știința nutriției cu o pregătire înaltă, care lucrează în colaborare cu medicii pentru a oferi asistență în stabilirea unei diete adecvate atât persoanelor sănătoase, cât și celor care suferă de diferite afecțiuni nutriționale.


Cred în medicina bazată pe dovezi. Informațiile pe care le ofer pacienților reflectă întotdeauna poziția profesională și rezultatele cercetărilor susținute de dovezi.


Ajut pacienții în rezolvarea problemelor legate de nutriție. Consultarea personalizată acoperă un spectru larg de la persoane sănătoase până la cei care se află în perioada de reabilitare postoperatorie. Ajut multe persoane să atingă greutatea optimă, fie că este vorba de scădere sau creștere în greutate. Prin elaborarea unui plan alimentar personalizat, sprijin pe cei care necesită modificări ale stilului de viață din cauza unei boli existente, cum ar fi diabetul zaharat, rezistența la insulină, hipotiroidismul, etc.


Consider că această muncă poate fi efectuată eficient doar printr-o abordare personalizată. Ca mamă a doi copii, consider importantă promovarea și menținerea unei alimentații sănătoase, punând un accent deosebit pe formarea obiceiurilor alimentare corecte încă din copilărie, deoarece acestea au un impact pe termen lung asupra întregii vieți.
 

 

Experiență profesională:

  • Până la 30 aprilie 2020: Spitalul Universitar Kenézy Gyula al Universității din Debrecen, Ungaria
  • În prezent: Dietetician pentru compania de catering Hungast Vital Kft, unde planific meniurile dietetice pentru copiii care suferă de diverse alergii alimentare și boli interne.

 

Domenii de specializare:

  • Nutriție preventivă și antiinflamatorie - sprijinirea alimentației pentru bolile autoimune (cum ar fi hipotiroidismul Hashimoto, artrita reumatoidă, scleroza multiplă, lupus etc.)
  • Afecțiuni gastrointestinale (boli inflamatorii intestinale și sindromul intestinului iritabil etc.)
  • Consiliere dietetică
  • Intoleranțe alimentare / alergii alimentare, intoleranță la histamină, intoleranță la lactoză / fructoză / tulburări de absorbție, reflux, candida, dezechilibru al florei intestinale și dieta lor
  • Dezechilibre hormonale: ovare polichistice, rezistența la insulină, endometrioza, sănătatea tiroidiană, echilibrul hormonilor feminini cum ar fi estrogenul / progesteronul
  • Sănătatea suprarenalelor și aspectele dietetice asociate acestora
  • Reglarea greutății (pierdere în greutate / creștere în greutate)
  • Conceptia
  • De asemenea, aspectele dietetice ale unor direcții alimentare alternative (dietele vegane, vegetariane)
  • Dietetică sportivă
  • Managementul obezității - bazat pe Programul Medical Premium Diet (consiliere, planificare a dietei)