Radiologie și imagistică medicală
Știri

Imagistica medicală se referă la tehnicile și procesele utilizate pentru a crea imagini ale corpului uman (sau a unor părți ale acestuia) în scopuri clinice (diagnostic și tratament) și de cercetare medicală. Aceste tehnici sunt esențiale în medicina modernă, oferind medicilor și altor profesioniști din domeniul sănătății instrumente valoroase pentru a examina structurile interne și pentru a diagnostica diferite afecțiuni.


Serviciile de imagistică oferite în cadrul clinicii noastre includ:

 

  • Radiografia: Utilizează radiații X pentru a vizualiza structuri dense, cum ar fi oasele. Este adesea folosită pentru a diagnostica fracturi și alte probleme osoase.
  • Tomografia computerizată (CT): Utilizează raze X și un computer pentru a crea imagini detaliate ale secțiunilor transversale ale corpului. Este utilă pentru diagnosticarea unor afecțiuni complexe, cum ar fi tumorile sau leziunile interne.
  • Ecografia (ultrasunete): Utilizează unde sonore de înaltă frecvență pentru a crea imagini ale structurilor interne. Este frecvent utilizată în obstetrică pentru monitorizarea dezvoltării fătului, dar și pentru examinarea organelor abdominale și vaselor de sânge.
  • Mamografia: Un tip specializat de radiografie utilizată pentru a examina țesutul mamar și a detecta cancerul de sân.

 

Aceste servicii sunt parte integrantă a diagnosticării și tratamentului pacienților noștri, oferind imagini clare și detaliate necesare pentru evaluarea corectă a stării de sănătate. De asemenea, clinica noastră se remarcă printr-un mediu curat și o atmosferă armonioasă, iar aparatura de ultimă generație asigură confortul și bunăstarea pacienților noștri.
 

Servicii

- Radiografie
- Ecografie (ultrasunete)
- Ecocardiografie
- Tomografia computerizată (CT)
- Mamografia

Medicii noștri
  1. Arpasteuan-Breg Cornelia
    Arpasteuan-Breg Cornelia
    Radiologie și imagistică medicală |
Cele mai recente articole
Insulinorezistența
Insulinorezistența
În zilele noastre, numărul persoanelor care trăiesc cu insulinorezistență crește rapid. Mulți dintre ei nici măcar nu știu că au o astfel de problemă, deși insulinorezistența nedepistată poate duce din păcate la numeroase afecțiuni, în primul rând, desigur, la dezvoltarea diabetului zaharat. Haideți să vedem ce este această problemă de sănătate atât de des menționată în prezent, cum poate fi diagnosticată și, cel mai important, cum ne putem lupta cu ea!
Arterioscleroza, arteriopatia
Arterioscleroza, arteriopatia
Arteriopatia este consecința arteriosclerozei, care conduce la îngroșarea pereților vasculari și îngustarea patologică a lumenului vascular. Ateroscleroza reprezintă îmbolnăvirea vaselor sangvine (artere) în întregul corp.